Obiskovalci
Trenutno 2 gosta
Obisk skupaj: 235906301
Zadnje na forumu
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


WTF je z narodom - 08.04.09 17:18 Zdravo!

Kak smo kaj? Ne boste verjeli kakšen precedens sem bil, ko sem nabavil Saab-a. Saab-a sem nabavil, ker sem poznal zgodovino znamke, ker ima edinstvene rešitve, ker nisem pristaš mainstreama, ker jih ni bilo veliko in ker sem se naveličal Audija. Sem iz relativno majhnega kraja a kot kaže dovolj velikega, da se vsake tolk časa najde kak peba in si omisli Saaba 9-3 obvezno II.gen. Ker sem bil očitno vzornik in sem sprožil to, da si narod kupi saab-a kr na vrat na nos (ne poznajo zgodbe znamke, checklista - kaj je to?, specifika saaba - a res?, KOP-CAR wtf?, Gripen - ja ja...). Lahko bi napisal kakšne bedarije še slišim, ampak to mogoče na kakšnem srečanju. V glavnem, kot je dobro rekel kolega v avtopralnici včeraj: "Eden si ga mora nabavt, da pol narod vidi da to tut v redu na cesti zgleda."

Sedaj razmišljam takole, ali obstaja avtomobilska znamka, ki bi bila alternativa Saabu. In sicer alternativa v smislu redkosti (za katero za Slo ne mormo govorit), inovativnosti in "samosvojosti". Jaz mislim da ne. Infiniti ni ne inovativen ne samosvoj, je nissan. Enako Lexsus, s tem, da je lexsus mainstream, torej nikakor. Volvo se mu najbolj približa po samosvojosti, vendar je zopet mainstream.

Za vse, ki še furate safr glede razširjenosti Saab-a med "padalci", sem ugotovil, da se lahko sprijaznemo s tem, da so na istem tisti, ki so si zaradi tega, ker so vedli zakaj, nabavli Range Roverje. Dans pa imajo tudi oni poplavo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:WTF je z narodom - 08.04.09 17:54 Sosije stvar je zelo preprosta.Najprej Saab-a nihče noče, ko ga kupiš so vsi strašno pametni, le ti pa imaš ,,kohones,, da dejansko plačaš x1000 evrov za avto ki sploh ni BMW ali Mercedes ali AUDI.
Potem začno malo razmišlajti po sistemu ta in ta vozi saaba pa ni ravno najbolj neumen kje je fora.
Naenkrat se na trgu pojavi ogromno Saab ov iz Italije po cenah, ki jih na recimo Mobile.de ne vidiš (veste Italjani so strašno darežljivi in praktično avte z malo kilometrov podarjajo ali pa so vsi po 4000€ in to 2006 letniki).
Ker so takšen avto že nekje videli (recimo pri tebi), navali narod na Saab-a, če ga ima Sosije o tud pr men delal ni vrag.
Potem se najdejo še drugi ki bodo iskali ducktaile,pragove,kromirane felgne... za Saab-a....

In ne, Saab je Saab, sam sem si ga dolgo želel,po današnjih cenah sem ga preplačal...., pa nič ne de,vsaj vem kaj imam.
Pomembni so vozniki,ko se srečava na cesti te bom pozdravil (vozniki Saabov naj bi se baje pozdravljali), če boš v težavah bom ustavil in ti poskušal pomagati itd., recimo tisti ki mu je Saab dobar in lep tega pač ne bo naredil.
LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:WTF je z narodom - 08.04.09 20:42 Tudi mene skrbi, da bomo kmalu brali vprašanja o najboljšem ponudniku poliestrsko napihnjenih odbijačev in dodatkov .

Alternativa? Edina prava alternativa so starejša vozila iste znamke. Omisli si 9000 ali celo c900 in si lahko brez skrbi, da te ne bodo posnemali.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:WTF je z narodom - 08.04.09 21:36 Se opravičujem, vendar je Saab še vedno precej nezastopana znamka pri nas, če pa gre tebi v nos, da si ga je še nekdo v tvoji vasi omislil, si pa kupi "pravega" eksota ( ne vem, recimo kakšnega Buicka ali še bolje kakšno obskurno japonsko znamko, katerih je malo morje).
Sam sem volvaš in vidim kako je v parih letih postal Volvo res mainstream znamka, vendar je važno koliko je pristnih voznikov glede na znamko, teh pa je pri Saabu absolutno največ. Par izjem, samo portjujejo pravilo, saj se bodo tudi navadili, ko jih bodo začeli pozdravljati tudi ostali Saabovci... Ne moreš pa pričakovati, da bo dobra znamka oztala nekako "ekskluzivna".

Ps: Styling je pa pač stvar okusa...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:WTF je z narodom - 08.04.09 22:30 9-3 ss je dejansko tako všečen avto ra privlači mlado generacijo ki se odloča med BMW 3, A 3/ A4 in podobnimi znamkami.
S tem se je pač treba sprijazniti. Srečja je ta da originalnih in "črnih" predelav SAABov ni veliko z tudi na netu ne najdeš veliko modnih okraskov. To pomeni da tudi tisti ki ima skušnjavo le s težka pokvari obliko in design SAABa.

Turbo je pred časom napisal zelo dobro mnenje v stilu:
". vsakemu je všeč nekaj drugega, SAABi se večinoma predelajo v smislu povečave zmogljivosti (kaj je s tem narobe ? razen okolja? ) oziroma diskretne elegance (kak aero kit) in seveda varnostno (zavore..).

Kar pomeni da je tudi predelan SAAB običajno zelo diskreten samo bistveno močnejši stroj.


Med 9000, c900 in 9-5 boš našel bistveno več starega karakterja SAABcev., vendar je tukaj manj fanatikov ki bi zadeve predelovali (morda kak tuning motorja, alu armatura in stopalke, potem se pa že neha)

Predvidevam da bo , v kolikor znamka ne propade, pač nova 9-5 spet postavila SAAB v razred kjer je bil z 9000. Cenovno naj bi bila precej dražja od sedanje, tehnološko pa upam da spet v vrhu.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:WTF je z narodom - 09.04.09 10:02 Ja ja, aero kit, Hirscheve predelave itd... vse to je zelo drago in ima stil in namen, mi nekako bolj ciljamo na poliesterske ducktaile (v velikosti manjšega slavoloka slave) kromirana 22 colska platišča,črna folija na zadnjih lučeh... ne bom nadaljeval, aja pa celoten paket mora bit pod 1000€ (samo Hirschev okvir armaturne polšče pride cca 500€ )in o tej razliki govorimo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:WTF je z narodom - 09.04.09 19:58 Živjo vsem,

Se nekako pridružujem vašim navedbam. Osebno celo mislim da bi 93 II zgledal grdo, če bi ga opremil z raznimi vlakni in poliestrom. Tako kot je originalen je prav fajn, tisti ki bi pa rad mal več pa naj si aero kit kupi če ga še nima. Še malo bolj agresiven videz lahko dobite če avto malenkost spustite ali pa razširite koloteke. To je to in tukaj se splača končati.

The Who->S temle zadnjim delom se pa strinjam . Res je drago. Recimo Hirschove stopalke so 300€, mater. Za ta denar morjo bit iz titana??
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:WTF je z narodom - 09.04.09 22:50 Ja,osebno sem se zanimal za okvir armaturne plošče in pride čez 500 €, bomo mogli iz Prizrena uvozit kakšno za 50 ehtes kožuh.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:WTF je z narodom - 13.04.09 12:55 Po mojem pa ni nič narobe s tem, da je končno več Saabov na cesti. Več Saabov - več izbire pri nakupu rabljenega avta! Če si kupil Saaba zato, da boš »frajer« si pač izbral napačno znamko. Kupi si raje bimerja ali pa štiri kroge. To ti bo bolj zažigalo pri ženskah!
Jaz naprimer želim oz. upam, da se bo zaradi povečanega povpraševanja nekdo končno spomnil in postavil E85 pumpo (npr. kakšen kemik/kmetovalec) na kateri se bo dalo točit gorivo za FFV Saabe. Poleg tega bo morala država zaradi EU regulative iz leta 2003 v kateri se je obvezala, da bomo do konca 2-10 imeli kar 5% vozil na ekološka goriva. Posledice je, da bodo morali subvencionirati E85 FFV avtomobile. Če koga zanima: http://www.best-europe.org/
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal