Obiskovalci
Trenutno 1 gost
Obisk skupaj: 244544165


c900 tezave z elektriko - 14.01.16 23:13 Na moji c900 se ze lep cas trudim odpraviti obcasno tezavo z elektriko. Ko avto ogrejem mi pri večkratnem zaviranju za nekaj trenutkov crkne vsa elektrika (voltmeter gre na 0, radio crkne, vse luci tudi, motor najprej skoraj crkne, potem nabije obrate na 2000), potem pa cudezno vse spet deluje normalno. Najhuje je da ni nobenega pametnega pravila. Vcasih je vse ok en teden, potem pa se v istem dnevu ponovi 10x. In vedno samo za trenutek zmanjka stroma. Cez pol sekunde je ze vse ok. Lotil sem se cekiranja kontaktov na akumulatorju, zaganjacu, preveril alternator, zamenjal regler, preveril elektriko na zavorah, pa se vedno enake tezave. Edino pravilo je, da crkuje takrat ko nekajkrat zaporedno stisnem zavoro. Enkrat se mi je zazdelo da je problem nastal tudi ko se je zagnal ventilator pa ob vsej tej diagnostiki vec nisem ziher Ali je imel kdo ze kaksno podobno tezavo? A pozna kdo avtoelektricarja ki obvlada diagnostiko in ima izkusnje s podobnim.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 tezave z elektriko - 15.01.16 06:37 Sledi minus kablu,ki gre iz baterije in preveri kam je prišraufana.Prepričaj se da je tam dober kontakt.Predvidevam da tvoj avto nekje izgublja maso (minus).Če ugasne popolnoma vse in če še motor hoče crknit,je verjetno težava v glavnem minus kablu.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 tezave z elektriko - 16.01.16 01:18 baas je napisal:
Na moji c900 se ze lep cas trudim odpraviti obcasno tezavo z elektriko. Ko avto ogrejem mi pri večkratnem zaviranju za nekaj trenutkov crkne vsa elektrika (voltmeter gre na 0, radio crkne, vse luci tudi, motor najprej skoraj crkne, potem nabije obrate na 2000), potem pa cudezno vse spet deluje normalno. Najhuje je da ni nobenega pametnega pravila. Vcasih je vse ok en teden, potem pa se v istem dnevu ponovi 10x. In vedno samo za trenutek zmanjka stroma. Cez pol sekunde je ze vse ok. Lotil sem se cekiranja kontaktov na akumulatorju, zaganjacu, preveril alternator, zamenjal regler, preveril elektriko na zavorah, pa se vedno enake tezave. Edino pravilo je, da crkuje takrat ko nekajkrat zaporedno stisnem zavoro. Enkrat se mi je zazdelo da je problem nastal tudi ko se je zagnal ventilator pa ob vsej tej diagnostiki vec nisem ziher Ali je imel kdo ze kaksno podobno tezavo? A pozna kdo avtoelektricarja ki obvlada diagnostiko in ima izkusnje s podobnim.
Se strinjam z melhijem. Preveri kje se izgublja masa.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 tezave z elektriko - 23.02.16 22:11 No, še zaključek odisejade po obnovljenem alternatorju, zamenjanem reglerju in mesecu pregledov. Zamenjal sem akumulator in čudežno so vse težave mimo
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 tezave z elektriko - 24.02.16 08:28 Tudi jaz sem imel podobne težave; po obnovi alterantorja so izginile:
http://www.saabslo.com/index.php? option=com_simpleboard&Itemid=&func=view&catid=9&id=11613#11613
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 tezave z elektriko - 24.02.16 11:04 Ponavadi zanič alternator pokvari še akumulator. Verjetno zato po obnovi alternatorja ni bilo nič bolje.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal